Retourneren


Update!

Vanaf dinsdag 15 december is Nederland in lockdown gegaan wat betekent dat een groot deel van de DPD Pickup parcelshops gesloten zijn. We houden hier rekening mee en versoepelen daarom onze retourtermijn voor alle Nederlandse pakketjes. Je moet nog steeds je retour aanmelden binnen de 14 dagen na aankoop maar je mag je pakketje na de termijn van 14 dagen binnenbrengen bij een DPD afhaalpunt. Als je vragen hebt, mag je altijd onze klantendienst contacteren via info@zesso.com. Zij zullen zo snel mogelijk jouw vraag beantwoorden.

Kan ik een bestelling annuleren?

Ben je van gedachten veranderd? Wanneer je bestelling nog niet werd klaargemaakt voor verzending, kan je de bestelling nog annuleren. Neem contact op met onze klantendienst en wij zullen je bestelling annuleren en de betaling terugstorten.

Kan ik annuleren na verzending van een bestelling?

Helaas kan je de bestelling niet meer annuleren zodra deze verzonden is met één van onze bezorgpartners. Je kan de bestelling wel binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Je ontvangt een terugbetaling nadat het product aan ons is geretourneerd.

Kan ik mijn artikel retourneren?

Ben je niet tevreden met je bestelde product? Je kan je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst retour melden.

De meeste artikelen op onze webshop kan je eenvoudig en gratis retourneren via de rode knop bovenaan deze pagina. Voor sommige artikelen op onze webshop gelden er retourkosten. De kosten verbonden aan de retour vind je op de productpagina van het bestelde artikel.

  • Retourneren via een afhaalpunt

Pakketten die door DPD en GLS pakketservice bezorgd zijn, kun je in België, Nederland en Frankrijk zelf wegbrengen naar een afhaalpunt bij jou in de buurt. Je kan eenvoudig en gratis een retourlabel aanmaken via de rode knop bovenaan deze pagina.

Houd het trackingnummer van je bestelling bij de hand. Na het volgen van alle stappen kan je hier het retourlabel downloaden en printen, en kan je het pakket gratis binnenbrengen bij het dichtstbijzijnde postpunt van de bezorgdienst. Laat het postpunt een stempel en handtekening op het afleverbewijs plaatsen en bewaar dit als verzendbewijs.

Gebruik enkel ons retourlabel. Als je je pakket op eigen initiatief terugstuurt, zonder onze retourprocedure te volgen, betaal je zelf de retourkosten.

  • Thuis laten ophalen

Dit geldt voor een selectie grotere artikelen op onze webshop, die geleverd zijn door één van onze partners in Nederland, België en Frankrijk. Het enige wat je hoeft te doen is een bericht sturen naar onze klantendienst met de reden van je retourzending, en met vermelding van je persoonlijke bestelnummer. Je kan contact opnemen met onze klantendienst via het contactformulier op onze webshop of via mail: info@zesso.com . Je ontvangt per e-mail een bevestiging van het retour verzoek en verdere instructies voor het retourneren van je bestelling. We betalen het aankoopbedrag van het artikel terug zodra we dit ontvangen hebben, maar we brengen wel kosten in rekening voor het ophalen van het artikel. De kosten verbonden aan de retour vind je op de productpagina vermeld.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen de overeenkomst te herroepen, zonder opgave van reden. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jouw aangewezen derde die niet de vervoerder is, de laatste zending of het laatste onderdeel fysiek in bezit krijgt. Je mag ons altijd informeren over de reden van je retour, zo kunnen wij onze service verbeteren. Wanneer u na 14 dagen van gedachten veranderd, nemen we het product niet meer retour.

Defect artikel of verkeerd artikel ontvangen?

Heb je een incompleet, beschadigd, defect of verkeerd artikel ontvangen? We doen ons best om de kwaliteit van al onze producten te waarborgen. Helaas komen producten soms met schade aan. Mocht jouw product niet in perfecte staat aankomen, neem dan contact op met onze klantendienst en stuur ons een foto of video van de beschadiging. De medewerkers van de klantendienst zullen een oplossing zoeken, misschien moet je het pakket zelfs niet terugsturen.

Hoeveel kost het om een bestelling te retourneren?

Als je een item moet terugzenden omdat het beschadigd is of omdat we iets verkeerds gedaan hebben, zullen we je de retour- of ophaalkosten niet aanrekenen. Neem altijd eerst contact op met onze klantendienst als je artikel beschadigd is of als er iets anders is misgelopen.

De meeste artikelen op onze webshop kan je gratis retourneren via de rode knop bovenaan deze pagina. Retouren via een DPD afhaalpunt is gratis. Wil je een artikel retourneren dat door één van onze partners of via een andere transportdienst werd geleverd? Dan zullen we retourkosten in rekening moeten brengen. De retourkosten vind je telkens terug op de productpagina’s.

Wanneer wordt mijn retourzending geaccepteerd?

Indien mogelijk moet het artikel in de originele verpakking geretourneerd worden. Retourzendingen dienen vanzelfsprekend als nieuw verkocht te kunnen worden. Test de aankoop daarom thuis zoals je dat in een winkel zou doen. Voor producten die dusdanig beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan die nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen. Alle retourzendingen worden gecontroleerd voordat deze geaccepteerd worden.

Montage van meubels vertoond steeds gebruikssporen wat betekent dat gemonteerde meubels niet zullen worden geaccepteerd als retour.

Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die zit op de levering van:

  • Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifiek persoon bestemd zijn.
  • Producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben.
  • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.
  • Producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken.
  • Audio - en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
  • Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement).

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

We kunnen je enkel terugbetalen volgens de betaalmethode die je voor je bestelling gebruikte. Heb je een bestelling geannuleerd die nog niet verzonden werd? Dan wordt je onmiddellijk terugbetaald: het bedrag zal binnen enkele werkdagen op je rekening staan afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Gaat het om een geretourneerde bestelling? Dan wordt die pas terugbetaald wanneer wij de producten terug in ons magazijn hebben ontvangen. De producten worden eerst gecontroleerd op eventuele schade of gebruikssporen, alvorens de terugbetaling wordt doorgevoerd.