Babynestjes

Babynestjes zijn een populaire trend uit Scandinavië. Een babynest geeft je kind een knus gevoel, perfect voor kleine dutjes en rustmomenten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Choose your country

Save my choice

Cocooning in een babynest

Het babynestje komt oorspronkelijk uit Scandinavië. Het is een warm en knus mandje van zachte stof om te spelen, rusten of slapen. Een babynestje heeft hetzelfde effect als inbakeren. Je baby zit knus ingeduffeld, voelt zich veilig en beleeft een cocon-ervaring als in de baarmoeder. Een babynestje is gemaakt voor kleine dutjes, bijvoorbeeld op een mat in de woonkamer, in het park of in de box. Een babynest in bed kan ook, om ’s ochtends met mama en papa te knuffelen. Maar laat je kind ’s nachts niet in een babynestje slapen. Als je hem graag dichtbij je hebt, kan je een co-sleeper overwegen. De veiligste opties voor ’s nachts zijn een babybedje, wieg of ledikant.

Babynestjes voor thuis en onderweg

Een babynest is klein, compact en licht. Je kan het gemakkelijk meenemen, zo kan je kleinste onderweg en op verplaatsing altijd een dutje doen. Rond het mandje zit een opstaande rand die je met een trekkoord kan bijstellen, zodat je kleine steeds mooi op zijn rug ligt en een geborgen gevoel heeft. Babynestjes bestaan in verschillende maten en kleuren, zoals roze, mintgroen, wit, grijs, blauw, groen en okergeel. Ze zijn hypoallergeen en hebben vaak een verwisselbare of omkeerbare hoes die je kan wassen. De babynestjes van Done by Deer, Filibabba en Jollein die je bij Zesso vindt, zijn populair bij mama’s omwille van hun leuke prints en kleurtjes.

Een babynest is veilig

Een babynestje kan je gebruiken van 0 tot 6 maanden. Het heeft vele voordelen en geeft je baby een heerlijk geborgen gevoel. Een baby nest is veilig als je het op de juiste manier gebruikt. Leg je baby vanaf de geboorte op zijn rug en blijf steeds in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Als je kind tegen de rand ligt, kan het stikken. Van het moment dat je kind kan rollen, is het niet meer veilig en zoek je best een alternatief, zoals een baby schommelstoel of wipstoel. Bekijk alles cozy babynestjes, slaapzakken en baby beddengoed op Zesso.com en maak een gezellig nestje voor je kleinste.