Boekenkasten

Ben je een boekenliefhebber? Dan kan een boekenkast niet ontbreken in je interieur. Bekijk hier onze boekenkastcollectie en tover je leeshoek om tot een gezellige mini-bibliotheek.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-60 van 71

Pagina
per pagina

Choose your country

Save my choice

Boekenkast kopen

Als echte boekenliefhebber kan een boekenkast niet ontbreken in je interieur. Een boekenkast is de perfecte kast om boeken in op te bergen, en om je ruimte wat meer sfeer en gezelligheid te geven. Tover een lege ruimte om tot je eigen mini-bibliotheek met een mooie boekenkast, een comfy fauteuil en een leuke leeslamp. Heb je geen extra kamer voor een leeshoek? Geen probleem! Je kan een boekenkast eigenlijk in elke kamer wel plaatsen. Zo kan je de kast in je keuken, eetkamer, woonkamer of slaapkamer plaatsen. Heb je een kleine collectie boeken die je graag in de kijker wil zetten? Dan kan je ervoor kiezen om een boekenrek of een boekenplank te kopen.

Soorten boekenkasten

Het is belangrijk wanneer je een boekenkast koopt, dat je rekening houdt met de stijl en het ontwerp van de kast. Wanneer je interieur eerder naar de industriële kant gaat, dan kan je bent kiezen voor boekenkasten gemaakt van metaal of boekenkasten met een combinatie van hout en zwart. Heb je eerder Scandinavische invloeden in je interieur? Dan kan je kiezen voor lichtgekleurde kasten zoals een witte boekenkast of een boekenkast met lichtgekleurd hout. Ben je eerder fan van een moderne interieurstijl? Ga dan voor een uniek ontwerp zoals een boekenkast met vakken of een boekenkast met boomstructuur. Naast de stijl is de grootte ook belangrijk. Zo heb je hoge en lage boekenkasten, en smalle en brede boekenkasten. Je kan best de ruimte opmeten en kijken welk type kast het beste in je interieur past.

Multifunctionele boekenkasten

Als we aan een boekenkast denken, denken we automatisch aan een grote kast gevuld met boeken. Maar een boekenkast kan je ook gebruiken voor andere items op te bergen. Kies je favoriete boeken uit en versier de planken met leuke planten, woonaccessoires, souvenirs, fotokaders en opbergboxen. Door deze items toe te voegen aan je boekenkast vul je de lege plekken in je kast snel op, en zorg je voor een persoonlijke toets. Niet zo fan van de standaard boekenkasten maar zoek je toch een leuke kast voor je boeken? Ga dan voor een stellingkast of een vitrinekast om je boeken en woonaccessoires in de kijker te zetten.