FAQ

Update!

Vanaf dinsdag 15 december is Nederland in lockdown gegaan wat betekent dat een groot deel van de DPD Pickup parcelshops gesloten zijn. We houden hier rekening mee en versoepelen daarom onze retourtermijn voor alle Nederlandse pakketjes. Je moet nog steeds je retour aanmelden binnen de 14 dagen na aankoop maar je mag je pakketje na de termijn van 14 dagen binnenbrengen bij een DPD afhaalpunt. Als je vragen hebt, mag je altijd onze klantendienst contacteren via info@zesso.com. Zij zullen zo snel mogelijk jouw vraag beantwoorden.

Verzending en Levering

Ik heb een beschadigd artikel ontvangen.

Heb je een incompleet, beschadigd of defect artikel ontvangen, contacteer dan onze klantendienst voor je een artikel retour stuurt. Zij zullen een oplossing zoeken, misschien moet je het pakket zelfs niet terugsturen. Neem een foto of maak een video waarin je het probleem aantoont, zo kunnen we je sneller helpen.

Waar kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra je bestelling is verzonden, krijg je een e-mail toegestuurd met een track & trace code. Hiermee kan je je bestelling volgen op de website van onze bezorgdienst. Bij sommige artikelen wordt er eerst telefonisch een afspraak gemaakt voor een bezorgmoment. Meer informatie hierover vind je op de pagina van het product.

Ik heb geen verzendbewijs ontvangen.

Soms komen bevestigingsmails binnen in de spamfilter van je mailbox. Neem daar zeker eens een kijkje. Mocht je toch geen verzendbewijs ontvangen hebben, neem dan contact op met onze klantendienst. We helpen je graag verder.

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen.

Het gebeurt wel eens dat een pakket niet op tijd wordt geleverd. Wanneer het trackingnummer aangeeft dat je bestelling al geleverd is, vraag je best eens bij je buren na of zij je pakket misschien hebben ontvangen. Als dit niet zo is, kan je onze klantendienst contacteren. Wij zullen dan het nodige doen om de bestemming van je pakket te achterhalen en ervoor te zorgen dat jij je pakketje ontvangt.

Hoeveel verzendkosten moet ik betalen?

Voor België en Nederand bieden wij gratis verzending aan bij een bestelling vanaf € 20. Wanneer het aankoopbedrag minder is dan € 20 zal er een verzendkost van € 4,95 in rekening worden gebracht. Voor Frankrijk zal er altijd een verzendkost van € 4,95 in rekening worden gebracht.

Wanneer mag ik mijn bestelling verwachten?

Zodra we je betaling goed ontvangen hebben, start onze verzendprocedure.

 • Verzending via DPD - België & Nederland

Indien je een bestelling plaatst op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag voor 15 uur, ontvang je de bestelling de volgende werkdag. Als je een bestelling plaatst op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag na 15 uur, wordt je bestelling pas de volgende werkdag behandeld en verzonden. Je ontvangt je pakket dan binnen 2 werkdagen.

Plaats je een bestelling op vrijdag na 15 uur, zaterdag of zondag, dan wordt je pakket ten vroegste op dinsdag geleverd. In dat geval vragen we je om rekening te houden met 1 à 2 werkdagen levertijd.

Je hebt ook de mogelijkheid om je pakket op zaterdag te leveren. Dit is enkel mogelijk als je een bestelling voor 15 uur op vrijdag plaatst en deze bestelling laat leveren naar een Pickup parcelshop.

 • Verzending via GLS - Frankrijk

Alle bestellingen die via GLS gebeuren hebben een levertijd van ongeveer 2 à 3 werkdagen. Als je een bestelling op vrijdag na 15 uur, zaterdag of zondag plaatst, kan het zijn dat het langer duurt vooraleer je pakketje wordt geleverd. Houd voor de zekerheid je track & trace code in de gaten.

 • Verzending van grote artikelen

Bestellingen die worden verzonden via een andere transportdienst hebben een leveringstermijn van 3 à 5 werkdagen.

 • Verzending via één van onze partners

Heb je een artikel besteld dat via één van onze partners wordt verzonden? Dan vind je de verwachte levertermijn van je bestelde artikel op de productpagina.

Wat betekent ‘één van onze partners’?

Een levering via één van onze partners betekent dat het artikel dat jij hebt bestelt niet vanuit ons magazijn vertrekt, maar vanuit het magazijn van onze partner.

Ik heb het verkeerde artikel ontvangen.

Neem even contact op met onze klantendienst en we geven je instructies om het artikel retour te sturen. Wij sturen dan het juiste artikel zo snel mogelijk jouw kant uit.

Kan ik mijn pakket laten leveren bij een afhaalpunt?

Je kan je pakket laten leveren in een Pickup parcelshop van DPD (voor België en Nederland) of GLS (voor Frankrijk). Met een levering in een parcelshop ben je zeker dat je je pakket kan ophalen wanneer het jou uitkomt. Alle Pickup parcelshops zijn minstens van dinsdag tot zaterdag geopend en hebben flexibele openingstijden. Er is altijd een Pickup parcelshop bij jou in de buurt, zowel in België, in Nederland, als in Frankrijk. Tijdens het bestelproces kan je de dichtstbijzijnde Pickup parcelshop selecteren. Deze optie kan je niet kiezen bij grote artikelen of artikelen die via één van onze partners worden verzonden.

Kan iemand anders mijn pakket ophalen bij een afhaalpunt?

Dit gaat zeker. Als je niet zelf je pakketje kan ophalen, kan je iemand de machtiging geven om je pakket op te halen bij een ophaalpunt. Zorg er wel voor dat deze persoon een kopie heeft van je identiteitskaart.

Kan ik mijn pakket thuis laten leveren?

Je kan je pakketje aan huis of aan je kantoor laten leveren. Vul het gewenste afleveradres in bij het plaatsen van je bestelling. Bestellingen worden enkel in België, Nederland en Frankrijk bezorgd.

Naar welke landen kan mijn bestelling verstuurd worden?

Bestellingen worden enkel in België, Nederland en Frankrijk bezorgd.

Kan ik mijn bestelling laten leveren naar Corsica?

Jammer genoeg is het niet mogelijk om je bestelling te laten leveren naar Corsica. Als er toch een bestelling binnenkomt voor Corsica, dan wordt de bestelling geannuleerd en wordt het bedrag van de bestelling terugbetaald. Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze klantendienst via info@zesso.com.

Kan ik mijn bestelling laten leveren op één van de Waddeneilanden?

Jammer genoeg is het niet mogelijk om je bestelling te laten leveren op één van de Waddeneilanden. Als er toch een bestelling binnenkomt voor één van de Waddeneilanden, dan wordt de bestelling geannuleerd en wordt het bedrag van de bestelling terugbetaald. Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze klantendienst via info@zesso.com.

Wat als ik niet thuis ben bij de levering van mijn bestelling?

- Verzending via DPD of GLS: Als je niet thuis bent, wordt je pakket naar een Pickup parcelshop in je buurt gebracht. Op deze manier bepaal je zelf wanneer je het gaat ophalen. De chauffeur laat een bericht in je brievenbus achter met het adres van de Pickup parcelshop en het tijdstip vanaf wanneer je het pakket kan ophalen. Je krijgt van DPD of GLS ook een e-mail wanneer het pakket is aangekomen in de Pickup parcelshop.

Neem je identiteitsbewijs mee wanneer je je pakket gaat ophalen. Je krijgt 7 dagen tijd bij DPD en 10 dagen tijd bij GLS om het op te halen. Daarna wordt het terug naar de afzender gestuurd. Voor België kan je op www.dpd.be de status van je pakket nagaan en vind je meer informatie over de DPD Pickup parcelshops. Voor Nederland kan je op www.dpd.nl de status van je pakket volgen en vind je meer informatie over de DPD Pickup parcelshops. Voor Frankrijk kan je op www.gls-group.eu/FR de status van je pakket bekijken en vind je meer informatie over de GLS Pickup parcelshops.

Als je niet zelf je pakketje kan ophalen, kan je iemand de machtiging geven om je pakketje op te halen. Zorg er wel voor dat deze persoon een kopie heeft van je identiteitskaart.

- Verzending via een andere transportdienst of via één van onze partners: Er zal samen met jouw een bezorgmoment worden afgesproken. Dit gebeurt enkel telefonisch. Als het afgesproken tijdstip niet past, kan je contact opnemen met onze klantendienst. Indien je niet thuis bent op het afgesproken tijdstip kan de transportdienst contact met je opnemen om je pakket bij de buren te leveren. Als dit niet mogelijk is, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kan ik mijn pakket op zaterdag ontvangen?

Thuislevering is niet mogelijk op zaterdag, levering in een Pickup parcelshop van DPD wel. Als je een bestelling plaats op vrijdag voor 15 uur en je kiest voor levering in een Pickup parcelshop, kan je het pakketje daar zaterdag ophalen binnen de openingsuren van het afhaalpunt. Bij levering in een Pickup parcelshop mag je pakket wel niet langer dan 1 meter of zwaarder dan 20 kg zijn.

Bij de meeste GLS Pickup parcelshops kan je ook je pakketje op zaterdag ophalen. Zorg er wel voor dat je zeker 2 à 3 werkdagen op voorhand je bestelling plaatst, anders kan je pakketje niet op zaterdag geleverd worden in je dichtstbijzijnde GLS Pickup parcelshop.

Retour en Terugbetalingen

Hoe stuur ik een artikel retour?

Heb je een incompleet, beschadigd, defect of verkeerd artikel ontvangen, contacteer dan onze klantendienst voor je een artikel retour stuurt. Zij zullen een oplossing zoeken, misschien moet je het pakket zelfs niet terugsturen. Is het product niet naar wens en ben je zeker dat je het retour wil sturen, volg dan deze stappen:

- Werd je pakket geleverd met DPD of GLS?

 1. Klik op bovenstaande knop
 2. Geef je trackingnummer en postcode in
 3. Kies het artikel dat je wil terugsturen en vul de details in
 4. Kies je afleverpunt
 5. Kijk je gegevens na en print je retourlabel
 6. Plak het retourlabel op een duidelijke plaats en breng je pakket naar het afleverpunt van je keuze

Retouren via een DPD afhaalpunt zijn gratis. Je mag ons altijd informeren over de reden van je retour, zo kunnen wij onze service verbeteren.

- Werd je pakket geleverd met een andere leverdienst of via één van onze partners?

 1. Stuur een mail naar info@zesso.com
 2. Vermeld in de mail je bestelnummer, adresgegevens en de reden van retour.
 3. Je ontvangt instructies voor het retourneren van onze klantendienst.

Retouren via de ophaalservice zijn niet gratis. De retourkosten staan vermeld op de productpagina bij de verzend- en retour informatie.

Indien mogelijk, gelieve het artikel in de originele verpakking te retourneren.

Kan ik een defect artikel retourneren?

Heb je een incompleet, beschadigd of defect artikel ontvangen, contacteer dan onze klantendienst voor je een artikel retour stuurt. Zij zullen een oplossing zoeken, misschien moet je het pakket zelfs niet terugsturen. Neem een foto of maak een video waarin je het probleem aantoont, zo kunnen we je sneller helpen.

Binnen welke termijn kan ik mijn artikel retour sturen?

Wij kunnen een retour aannemen als deze binnen de 14 dagen na ontvangst van de bestelling is aangevraagd. Eenmaal de retour is aangemeld, moet je de goederen direct, of in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je de retour aanvraagt, aan ons terugzenden of overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voor deze termijn van 14 dagen is verstreken.

Wanneer ontvang ik de terugbetaling van mijn geretourneerd artikel?

Zodra we je geretourneerde artikel goed ontvangen hebben in ons magazijn, kunnen we je retour verwerken. Wij kijken je artikel na en als het in orde is, wordt het aankoopbedrag integraal terugbetaald. Indien je de hele bestelling retour stuurt, betalen we het volledige aankoopbedrag terug. Wanneer je meerdere artikelen besteld had, maar slechts een deel retour stuurt, betalen we het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen terug. Heb je een artikel besteld tegen een bepaalde korting, dan krijg je het bedrag terug dat je betaald hebt. Eventuele verzendkosten worden niet vergoed.

De terugbetaling gebeurt met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de betaling hebt verricht op onze webshop, tenzij je uitdrukkelijk anders hebt gevraagd. Voor een terugbetaling worden geen extra kosten in rekening gebracht. Je mag een 14-tal dagen tellen tussen het aanvragen van de retour en het uitvoeren van de terugbetaling.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Wij bieden op bijna elk artikel een garantietermijn van 2 jaar aan, tenzij anders is aangegeven in de specificaties van het artikel. Als er een defect is of er treedt een spontane beschadiging op, kan je een foto naar onze klantendienst sturen. Wij helpen je dan graag verder en bespreken de garantievoorwaarden die voor jouw artikel gelden. Let wel, wij bieden geen garantie wanneer het product defect is of de beschadiging ontstaan is door verkeerd gebruik. Wij raden je aan het artikel altijd te gebruiken zoals de gebruiksaanwijzing het aangeeft.

Is het retour sturen van een artikel gratis voor mij?

Een retourzending via een DPD afhaalpunt is gratis. Je kan je hele bestelling of een deel ervan retour sturen. Wanneer je een artikel aanmeldt voor retour, kan je een retourlabel downloaden en afdrukken. Hiermee kan je je pakket inleveren in een postpunt van onze bezorgdienst en wordt het gratis naar ons magazijn verzonden.

Wil je een groot pakket retour sturen dat via één van onze partners werd geleverd of via een andere leverdienst? Dan kan je contact opnemen met onze klantendienst. Voor deze producten betaal je retourkosten. De kost voor het sturen van een retour vind je op de productpagina.

Als je het product op eigen initiatief via de bezorger terugstuurt, betaal je de retourkosten zelf. We raden je daarom aan onze retourprocedure te volgen en ons retourlabel te gebruiken. Zo kan je je pakket snel, eenvoudig en gratis terugsturen.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Indien mogelijk moet het artikel in de originele verpakking geretourneerd worden. Retourzendingen dienen vanzelfsprekend als nieuw verkocht te kunnen worden. Test de aankoop daarom thuis zoals je dat in een winkel zou doen. Voor producten die dusdanig beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan die nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen. Retourzendingen worden gecontroleerd voordat deze geaccepteerd worden.

Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die zit op de levering van:
- Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifiek persoon bestemd zijn.
- Producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben.
- Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.
- Producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken.
- Audio - en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
- Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement).

Bestellen

Hoe ontvang ik een BTW-factuur?

Je kan een BTW-factuur aanvragen bij onze klantendienst. Vermeld alle nodige gegevens (BTW-nummer, factuuradres ...) en onze medewerkers sturen je via e-mail een BTW-factuur voor je bestelling.

Kan ik het afleveradres aanpassen?

Contacteer onze klantendienst zo snel mogelijk als je het leveradres van je bestelling wil wijzigen. Je hebt hiervoor je bestelnummer nodig. Als je bestelling nog niet is verzonden, zullen onze medewerkers het mogelijke doen om je afleveradres te veranderen. Als je bestelling al is verzonden, is het niet meer mogelijk om je adres aan te passen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Je kan je bestelling annuleren tot je een bevestigingsmail van ons ontvangt. Na die bevestigingsmail wordt je pakket klaargemaakt en is annuleren niet meer mogelijk. Eenmaal je het pakket hebt ontvangen, volg je de normale stappen van retour om het kosteloos terug te sturen.

Hoe weet ik of mijn bestelling is geaccepteerd?

Wanneer je bestelling is geregistreerd en we je betaling goed ontvangen hebben, krijg je een bevestigingsmail van ons. Hierin vind je al je verzendgegevens terug. Na deze e-mail wordt je pakket verzonden en is annuleren niet meer mogelijk.

Waarom is mijn betaling geweigerd?

Je betaling kan geweigerd worden door een van de volgende redenen:
- De transactiepagina is verlopen.
- De adresgegevens zijn onduidelijk, onjuist of niet volledig ingevuld.

Als je nog andere vragen hebt over de annulering van je bestelling, kan je contact opnemen met onze klantendienst.

Kan ik achteraf betalen?

Achteraf betalen is helaas nog niet mogelijk bij Zesso. Wij hanteren de volgende betaalmethodes om veilig online te betalen: PayPal, Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, iDEAL en American Express.

Overige

Wanneer is Zesso gesloten?

Zesso is gesloten op Belgische wettelijke feestdagen. Op volgende dagen is het kantoor gesloten waardoor er dan geen pakketjes worden verzonden of geleverd, waardoor er dan geen retourbevestigingen worden gedaan en waardoor er dan geen klantenvragen worden beantwoord.

 • 1 januari
 • Pasen & paasmaandag
 • 1 mei
 • Hemelvaart
 • Pinksteren & pinkstermaandag
 • 21 juli
 • 15 augustus
 • 1 november
 • 11 november
 • 25 december
 • 26 december

Kan ik reserveonderdelen kopen?

In sommige gevallen kan je als klant reserve-onderdelen kopen. Hiervoor kan je best contact opnemen met onze klantendienst.

Hoe gebruik ik mijn kortingscode?

Je kan een kortingscode invullen bij het winkelmandje. Houd er rekening mee dat kortingscodes specifieke voorwaarden hebben waaraan je bestelling moet voldoen. Deze voorwaarden staan vermeld bij de kortingscode.

Je kan maar één kortingscode per bestelling gebruiken.

Kan ik meer dan één kortingscode tegelijkertijd gebruiken?

Het is niet mogelijk om per bestelling meer dan één kortingscode te gebruiken. Als je nog een andere kortingscode hebt, kan je een aparte bestelling plaatsen en de kortingscode gebruiken.