Babykussens

Een goede nachtrust is essentieel voor de motorische en cognitieve ontwikkeling van je kind. En die rust begint bij een juiste ondersteuning van de rug, nek en hoofd. Met een steunkussen of ergonomisch hoofdkussen maak je een veilige en comfortabele rustplek voor je pasgeborene of baby.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Choose your country

Save my choice

Een goede ondersteuning

Je kind is het eerste jaar na de geboorte in volle groei en ontwikkeling. De schedel is kwetsbaar en vervormbaar en verdient daarom een goede ondersteuning, zodat het hoofdje mooi rond blijft. Met een ergonomisch hoofdkussen ligt je kindje comfortabel, krijgen de nek en het hoofd de juiste steun en wordt de druk op de schedel verdeeld, wat de kans op een afgeplat hoofdje aanzienlijk verkleint. Dankzij de ademende stof biedt een babykussen een goede ventilatie waardoor je kindje het niet te warm krijgt tijdens het slapen. Een babykussen is geschikt voor bedjes, stoelen, loungers, gondels, autostoelen en kinderwagens. Bij Zesso vind je kussens van topmerken als Aerosleep, Babadulle en Babymoov.

Veilig rusten

Ook wiegendood is een risico waar je rekening mee moet houden. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat een rugligging de beste slaaphouding is voor baby’s en het risico op wiegendood verkleint. Met een steunkussen is het gehele lichaam van je baby ondersteund en blijft je kind vanzelf op de rug liggen. Ook de beentjes en rug worden ondersteund, wat een goede heupontwikkeling garandeert. Een steunkussen is bevorderlijk voor de spijsvertering en de luchtwegen en is daarom aan te raden wanneer je kindje last heeft van moeilijke ademhaling, spugen of darmkrampen. In een steunkussen ligt je kleintje ingesloten en door dit geborgen gevoel komt het beter tot rust. De zachte ademende stof garandeert een perfecte ventilatie aan het hoofd, de rug en de nek.